Stacks Image 26

Nieuwe gezichten


Het najaarsprogramma van Kunst in Zicht is zo omvangrijk dat er slechts één pagina overblijft voor een voorwoordje. Het afgelopen seizoen mochten we weer vele deelnemers bij onze activiteiten begroeten. Nieuw was de samenwerking met Museum De Buitenplaats te Eelde. De lezingen die daar werden gehouden te midden van de tentoongestelde werken, werden bijzonder goed bezocht. Het experiment wordt dan ook in het najaar voortgezet.

Ook met Athena’s Boekhandel, sponsor van het eerste uur, organiseert Kunst in Zicht bij aanvang van het nieuwe seizoen een gezamenlijke lezing. Schrijver Ad de Visser belicht de beeldende kunst na 1945, naar aanleiding van zijn pas verschenen boek De Tweede Helft.

Verder is het najaarsprogramma vrijwel uitsluitend gevuld met onderwerpen die aansluiten bij lopende tentoonstellingen of actuele ontwikkelingen. Net als in het voorjaar bevinden zich onder de docenten veel nieuwe gezichten. Dat doet ons genoegen, want Kunst in Zicht stelt zich onder meer ten doel kunst- historici aan werk te helpen.

Het team van medewerkers is eveneens uitgebreid, nadat een van de vrijwilligers vanwege een baan was vertrokken. Anna Keiler voorziet ons al een half jaar van alle informatie over tentoonstellingen en nieuwe musea en stelt mede het programma samen. Martin Holtkamp heeft u in het voorjaar regelmatig als gast- heer bij onze activiteiten kunnen ontmoeten. De nieuwe bestuursleden Katinka Fennema (assessor) en Marnix Pool (penningmeester) geven Kunst in Zicht eveneens nieuwe impulsen.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat Kunst in Zicht al sinds een jaar te vinden is op Internet. Wilt u informatie over onze lezingen, stadswandelingen en excursies opzoeken maar u bent het programmaboekje kwijt, dan kunt het programma altijd aantreffen op internet-adres http://www.goliath.nl/kunstinzicht. Vele geïnteresseerden gingen u al voor.

Carolien ten Bruggencate
juli 1998

© Cc 2020 | Privacybeleid