Stacks Image 26

Derde lustrum

Op 5 augustus 1985 werd Kunst in Zicht door enkele kunsthistorici en archeologen in het leven geroepen. Nu, vijftien jaar later, heeft de stichting zich een stevige plaats verworven in het culturele leven van Stad en Ommeland. De doelstelling is onveranderd: het verspreiden van kennis over beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst onder een breed publiek. Al die tijd hebben de vrijwillige medewerkers geprobeerd een divers programma aan te bieden, waarin een hele schare van sprekers over hun specialisaties vertelden. Kwaliteit stond en staat daarbij altijd hoog in ons vaandel.

Ondertussen is Kunst in Zicht ook meegegroeid met de tijd. Van een klein zaaltje bij Forma Aktua verhuisden wij naar Cultuurcentrum De Oosterpoort, waar ons betere faciliteiten ter beschikking stonden (meer zitplaatsen, nieuwe apparatuur, etc.). De gestencilde boekjes veranderden in fullcolour drukwerk en sinds enkele jaren is het programma ook te vinden op internet. Nu grijpen we het jubeljaar aan om onze huisstijl aan te passen aan de huidige vormgevingsnormen.

Het najaarsprogramma wordt ingeluid en afgesloten met bijzondere activiteiten: een tocht langs Groninger kerken, inclusief lunch en orgelconcert, voor de donateurs en een lezing van Henk van Os, die gelardeerd zal worden met koorzang.

Carolien ten Bruggencate
Anna Keller
juli 2000

© Cc 2020 | Privacybeleid