Stacks Image 26

Uiteindelijk draait het om passie’


Eén van de bindende factoren voor de Nederlanders is het oranje-elftal. Al maandenlang beheersen voorbeschouwingen en interviews de media. Zullen ‘we’ wereldkampioen in 2010 worden? Als u ons programmaboekje in uw handen heeft, weten we meer.

Wat heeft dit alles met kunst te maken, vraagt u zich af? De uitspraak boven dit voorwoord is niet afkomstig van een gerenommeerd kunsthistoricus of een bekend kunstenaar, maar van een jonge voetballer die tegenwoordig in Milaan werkt en misschien één van de sterren van het aankomende Wereldkampioenschap wordt: Klaas Jan Huntelaar. Hij zei in een interview in NRC Handelsblad dat het in het leven niet alleen maar om voetbal draait. Hij ontdekte in Italië de kunst. ‘Toen ik een keer een museum bezocht, viel me de Italiaanse schilder Caravaggio op. Op de één of andere manier raakte hij me ergens mee, maar ik kan niet precies zeggen hoe dat nou komt’, aldus Huntelaar.

Medewerkers en docenten van Kunst in Zicht hopen ook bij u de passie voor kunst te laten opvlammen. Of we wereldkampioen worden of niet, we blijven u inspireren!

Dat doen we binnenkort al 25 jaar: op 15 augustus 1985 werd Kunst in Zicht opgericht. In het voorjaar van 2011 gaan we met een aantal bijzondere lezingen vieren dat we nu een kwart eeuw bestaan.

Juli 2010

© Cc 2020 | Privacybeleid