Stacks Image 26

‘Blik op het Noorden’


In het najaarsprogramma van Kunst in Zicht dat voor u ligt, richten we de blik nu eens niet naar het Zuiden, maar brengen we veel Scandinavische kunst en cultuur onder de aandacht. Edward Munch staat centraal in een lezing naar aanleiding van een tentoonstelling in de Kunsthalle te Emden, die we ook in een dagexcursie gaan bezoeken. De dagcursus van dit najaar is gewijd aan kunst en cultuur in en om Kopenhagen. Tenslotte is Scandinavië dan nog eens het thema van een middag met drie korte lezingen, die omlijst worden door passende versnaperingen.

Zoals u van Kunst in Zicht gewend bent, volgen we met excursies niet de gebaande paden. Dit najaar brengen we een bezoek aan twee recent geopende musea. Tijdens het weekend naar Lille (culturele hoofdstad van Europa 2004) gaan we onder meer naar het Musée des Arts Contemporains dat sinds september 2002 is gevestigd in een voormalige kolenmijn bij Mons/Bergen. De donateursexcursie voert dit seizoen naar het in november te openen Museum Belvédère in Oranjewoud (bij Heerenveen).

Ongetwijfeld zult u uit het bovenstaande en de overige activiteiten weer iets van uw gading vinden. Al bijna twintig jaar weten kunstliefhebbers immers de weg naar onze lezingen en excursies te vinden. In 2005 vieren we het vierde lustrum van Kunst in Zicht met enkele bijzondere evenementen, maar daarover zullen we u in de loop van het seizoen nader informeren.

Anna Keller Carolien ten Bruggencate
juli 2004

© Cc 2020 | Privacybeleid