Stacks Image 26

Fietsen, wandelen, kijken en ... proeven


De succesvolle lustrum-viering inspireerde ons weer een afwisselend programma samen te stellen. Het voorjaar nodigt uit om er op uit te trekken. Vandaar dat u veel excursies, wandelingen en fietstochten zult aantreffen. Het thema van de aankomende Dag van de Architectuur is Wonen. Voor Kunst in Zicht vormde dit aanleiding om een serie fiets- en wandeltochten te organiseren rond het thema Wonen in Groningen.

De Middeleeuwen mogen zich de laatste tijd in een grote belangstelling verheugen. Denk aan de tentoonstelling ‘De weg naar de hemel’ in het Catharijneconvent/Nieuwe Kerk en de op handen zijnde expositie ‘Hel en hemel’ in het Groninger Museum. Kunst in Zicht zocht naar een nieuwe formule om het leerzame met het aangename te verenigen en organiseert een middeleeuwse middag met proeverij.

De vastomlijnde visie van vroegere tijden maakt tegenwoordig door de globalisering in snel tempo plaats voor een verlies aan identiteit van de mens. Met Sonsbeek 2001 wil Jan Hoet de bezoeker oproepen tot een besef van het specifieke van de plaats - en daarmee van zijn eigen positie. Kunst in Zicht besteedt in een lezing aandacht aan de geschiedenis van deze spraakmakende internationale sculptuurtentoonstelling en brengt er vervolgens een bezoek aan.

Dankzij een gift van het Prins Bernhard Cultuur- fonds beschikt Kunst in Zicht nu over nieuwe apparatuur om het toenemende werk ten gevolge van een groeiende belangstelling adequaat te kunnen verwerken.

Carolien ten Bruggencate
Anna Keiler
januari 2001

© Cc 2020 | Privacybeleid