Stacks Image 26

Van Noord naar Zuid, van Oost naar West

Wie zich verdiept in de kunstgeschiedenis, reist veel. Is het niet fysiek, dan wel in de geest. Dat blijkt ook wel uit het programma dat Kunst in Zicht weer voor u heeft samengesteld. Geografisch liggen de gebieden waarover onze lezingen gaan soms ver uit elkaar. Het seizoen opent bijvoorbeeld met een lezing over kunstschatten uit Armenië, waarna een avond over Finland volgt. Voorafgaand aan de start van de Giro d’Italia nemen we u alvast mee op een tocht door verschillende streken in Italië. De lezingen over kunstenaarskolonies in Europa sporen u wellicht ook aan om zelf de biezen te pakken en in de voetsporen van 19de- en 20ste-eeuwse kunstenaars te reizen.

Bij dit alles verliezen we onze Groningse cultuur niet uit het oog. We wandelen weer door de stad; dit keer langs winkelpuien en sporen uit de Middeleeuwen, en in de ‘Villa-buurt’ in Helpman. We brengen bovendien een bezoek aan de Martinikerk, en wel in het bijzonder aan de gewelven van de kerk. En ten- slotte wijden we in een lezing aandacht aan vier figuratieve schilders uit het Noorden.

Het is te veel om op te noemen, maar van deze en andere activiteiten vindt u hierna uitgebreide beschrijvingen. Wel willen wij u nog wijzen op lezingen die Kunst in Zicht in samenwerking met de afdeling Klassieke muziek van De Oosterpoort organiseert (9 en 10 februari en 6 maart). Meer informatie hierover vindt u in De Agenda. Wij wensen u een boeiend cultureel seizoen toe en zien u graag bij onze evenementen.

Carolien ten Bruggencate
Anna Keller januari 2002

© Cc 2020 | Privacybeleid