Stacks Image 26

Kunst (educatie) kost geld


Terwijl enkele geslaagde lezingen en excursies nog vers in het geheugen liggen, presenteren we hierbij alweer het nieuwe programma voor voorjaar 2004. We lieten ons inspireren door een aantal tentoonstellingen in binnen- en buitenland (over Der Blaue Reiter, Belgische schilderkunst, Fernand Khnopff, Dante Gabriel Rossetti, het Russische landschap, het Kremlin, Toetanchamon). Zo stelden we twee series samen rond een thema: Expressionisme en Russische kunst en cultuur. We houden twee dagcursussen. De ene is gewijd aan het symbolisme. De andere zal gaan over toonaangevende Nederlandse architecten uit de twintigste eeuw. Deze cursus wordt op een avond afgesloten met een lezing over Rem Koolhaas, van wiens werk in de Kunsthal een retrospectieve te zien zal zijn.

Bijzonder in dit voorjaarsprogramma is ook de lezing over Henk Helmantel die Kunst in Zicht in samenwerking met het Drents Museum organiseert. Deze zal plaatsvinden in het museum, zodat de toehoorders na afloop de over- zichtstentoonstelling van Helmantel kunnen bezoeken.
Het seizoen wordt afgesloten met een passende excursie: een tocht langs slingertuinen in het Oldambt en Westerwolde, die natuurlijk in de lente op hun mooist zijn. Onderweg zullen we ook enkele tijdelijke kunstwerken bekijken die hedendaagse kunstenaars hebben gerealiseerd op boerenerven in de provincie, in het kader van de kunstmanifestatie De Erven.

Een en ander wordt weer mogelijk gemaakt door de inzet van een hele groep vrijwilligers. Kunst in Zicht ontvangt geen subsidies, maar is voor de totstandkoming van haar programma wel afhankelijk van de financiële steun van donateurs. Om zulke afwisselende, interessante activiteiten te kunnen blijven organiseren, is het daarom van belang om steeds nieuwe sympathisanten te vinden. We leven in een tijd van recessie, en er is een trend om zich niet langer te willen binden. Desondanks hopen wij dat deelnemers aan onze lezingen en excursies die nog geen donateur van de stichting zijn, hun waardering ook eens willen uitdrukken in een extra gift. Daar staan voordelen tegenover: bij aanvang een gratis lezing naar keuze en vervolgens korting op lezingen en excursies.

Anna Keller
Carolien ten Bruggencate
januari 2004

© Cc 2020 | Privacybeleid