Stacks Image 26

Te saai, te ouderwets?

Onlangs gooide staatssecretaris van Cultuur Medy van der Laan de knuppel in het hoenderhok door te roepen ‘Musea zijn te voorspelbaar. De bezoeker krijgt te vaak wat hij verwacht: schilderijen aan de muur, spullen in een vitrine, bordje erbij. Ze verrassen niet.’ Ze constateert dat grote publieksgroepen wegblijven uit musea.

Waarschijnlijk vindt ze ‘lezingen met lichtbeelden’, zoals die nog altijd bij Kunst in Zicht plaatsvinden, ook niet meer van deze tijd. Wij hebben echter niet te klagen over belangstelling. Getuige de vele mensen die op onze activiteiten afkomen, voorziet deze vorm van kunsteducatie nog steeds in een grote behoefte. En zegt u nu zelf, wat is er leuker dan samen met anderen te duiken in de achtergronden van de kunst? Even niet geleid te worden door de waan van de dag, maar juist stil te staan bij wat de tand des tijds heeft doorstaan. We leven weliswaar in een tijd dat alles wel op internet te vinden is. Toch gaat er niets boven een boeiend betoog van een bevlogen spreker of een inspirerende rondleider.

Overigens gaat Kunst in Zicht wel met haar tijd mee. Steeds vaker willen sprekers gebruik maken van een beamer in plaats van diaprojectoren. Dankzij een subsidie van het Anjerfonds kon in het najaar zo’n apparaat aangeschaft worden.

We hopen dat u ook dit voorjaar weer iets van uw gading vindt in het aanbod van Kunst in Zicht en wensen u een goed cultureel seizoen.

Januari 2006

© Cc 2020 | Privacybeleid