Stacks Image 26

Recycling

'We hebben opnieuw geprobeerd een divers aanbod samen te stellen, waarin we over de grenzen van de westerse kunst heenkijken, rode draden door de tijd heen opsporen en dwarsverbanden zoeken tussen verschillende kunstdisciplines' (najaar 1999).

'Wanneer je je in de wereld van de kunst verdiept, ontstaat vanzelf de behoefte om op ontdekkingsreis te gaan, erop uit te trekken en al dat moois met eigen ogen te bekijken' (najaar 2006)

'Kunst in Zicht beschouwt kunst niet alleen als aangename afleiding van het alledaagse, de harde werkelijkheid of een solide belegging, maar wil alle facetten laten zien' (najaar 2009)

'Onze docenten doen hun best om de belangstelling voor kunst bij zoveel mogelijk mensen aan te moedigen' (voorjaar 2009)

'Juist door uitwisseling van opvattingen en het innemen verschillende standpunten komt kunst tot leven' (voorjaar 2008)

'Af en toe moet de geest even waaien en waar vind je een betere uitweg uit de dagelijkse beslommeringen dan tussen prachtige kunstwerken of in fraai vormgegeven architectuur?' (najaar 2003)

'En zegt u nu zelf, wat is leuker dan samen met anderen te duiken in de achtergronden van de kunst?' (voorjaar 2006)

Vanwaar de titel 'recyclen' boven dit voorwoord? In crisistijd zijn 'recyclen', 'hergebruik', 'vintage', 'tweedehands' en 'consuminderen' de toverwoorden. Dit voorwoord past wat dat betreft in de tijdgeest, want bovenstaande citaten zijn afkomstig uit de programmaboekjes van 1999 tot heden. De zinnen zijn hergebruikt, maar dat geldt niet voor de inhoud van ons programma. Daarin vindt u geen 'vintage' of tweedehandse onderdelen. Onze inspiratiebronnen voor onderwerpen en interessante, verrassende bestemmingen zijn nog steeds niet uitgeput. Het verzamelen van ideeën blijft doorgaan. We hopen ook niet dat u gaat 'consuminderen' en nog steeds met enthousiasme aan onze activiteiten gaat deelnemen!

Juli 2012

© Cc 2020 | Privacybeleid