Stacks Image 26

Bescheiden blijven

Zoals tegenwoordig steeds meer de gewoonte is, zoek je alles eerst op internet. De mogelijkheden hiervan zijn eindeloos. Op zoek naar citaten over kunst stond tussen duizenden hits een affiche met een simpele en sympathieke kreet Live with art, it’s good for you! Van wie is de uitspraak en het affiche? Het speuren naar de maker(s) op internet kon beginnen!

De sporen leidden naar the Big Apple, naar een galerie die werd opgericht door Jen Bekman. Ze is kunsthandelaar, schrijver, curator en ondernemer en ze wordt zelfs een New Yorks icoon genoemd! Ze opende daar in 2003 haar galerie met het nobele streven om aanstormende kunstenaars te helpen en een breed publiek tot kunstaankopen aan te zetten. In 2006 werd ze door het tijdschrift American Photo geprezen, omdat ze steeds nieuwe manieren zocht om kunstenaars en verzamelaars met elkaar in contact te brengen. In 2008 kreeg zij de jaarlijkse Focus Award, die toegekend wordt aan “America’s Most Promising Startups”.

Jen Bekman lanceerde ook diverse internetprojecten zoals 20x200: de kleinste prenten werden in een oplage van 200 gedrukt en kostten 20 dollar per stuk. Eén van de affiches uit de collectie is Live with art, it’s good for you!. Deze uitspraak is in vele varianten te vinden op internet, maar één van de mooiste is die van drukkerij Cranky Pressman. Daarvoor werden antieke houten letters en ornamenten gebruikt, een beetje in de stijl van H.N. Werkman. De site van 20x200 ging in januari 2013 off line, bestuur en investeerders trokken zich terug en de medewerkers werden ontslagen. Honderden orders werden niet gehonoreerd. Op de site staat alleen ‘Stay tuned!’, maar voorlopig is er nog geen nieuwe winkel.

Kunst in Zicht is nog niet zo ver als Bekman op internet. Veel moderne communicatiemiddelen op internet gaan aan ons voorbij, maar op meer bescheiden wijze brengen we Bekmans motto in praktijk: leven met kunst is goed voor je! En vooral: blijft u aan de lijn! Volg ons met of zonder internet!

Juli 2013

© Cc 2020 | Privacybeleid