Stacks Image 26

If you have a hammer…

Een Engels spreekwoord zegt: ´If you have a hammer, everything looks like a nail´. Vrij vertaald: als we maar op één manier naar de dingen kunnen kijken, is de wereld minder interessant.

We leven in een digitaal tijdperk waar de mogelijkheden onbeperkt zijn. Via diverse media stromen vierentwintig uur per etmaal beelden en informatie binnen. Steeds worden nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan onze digitale wereld en alles gaat razendsnel. De techniek van vandaag is morgen al achterhaald. We hoeven niet eens de deur uit te gaan om een reis te maken naar een museum of een stad, want steeds meer musea maken een virtuele rondleiding door de zalen mogelijk.

Zou Kunst in Zicht straks dan overbodig zijn? Gaat u in de toekomst uw scherm aanzetten en een virtuele lezing in uw eigen kamer bijwonen? Zeg geen nee…

Maar wij blijven nog op de 'ouderwetse' manier doorgaan. Als de toeschouwer met slechts één denkbeeldig gereedschap naar kunst kan kijken, dan blijven de diverse lagen of de verschillende mogelijkheden van interpretatie onopgemerkt. Wij zweren nog bij onze benadering: diverse docenten met hun goedgevulde 'gereedschapskisten' laten zien hoe je naar kunst kan kijken en haar kan interpreteren. Daarbij ontstaat er een interactie tussen de docenten en de toeschouwers. Gaat u mee met een wandeling of excursie, dan maakt u alles live mee en is het de docent - niet een 'app' op uw smartphone - die uitleg geeft.

We hopen dat ons programma weer bij u aanslaat en dat uw gereedschapskist steeds beter gevuld raakt.

Januari 2012

© Cc 2020 | Privacybeleid